SUIKERVERVANGER?

sweet, sugar, taste-5556628.jpg


Is SWISS SUPERSUGAR een suikervervanger? NEE!!!!!  Het woord suikervervanger zegt het natuurlijk al. Een vervanger voor suiker. 
Veel suikervervangers zijn gemaakt van stevia. 

Wat is stevia en waar zit het in?

Wanneer we aan suikervervangers denken, denken we vaak aan stevia. Stevia is een van de bekendste zoetstoffen en wordt veel gebruikt in verschillende frisdranken, snoepsoorten en kauwgom. Ook kan de zoetstof gebruikt worden tijdens het bakken of in de koffie om het een zoetere smaak te geven. Waarom is stevia eigenlijk zo razend populair en wat doet het met ons lichaam? Daar vertellen we meer over in het volgende artikel.

Wat is stevia en hoe wordt het gemaakt?

De zoetstof stevia (E960) is afkomstig van de bladeren van de plant Stevia rebaudiana en komt uit Brazilië en Paraguay. De bladeren van deze plant staan bekend om de zoete smaak. Echter zijn het de stoffen in de plant die deze zoet maken en uiteindelijk ook worden vergaard om gebruikt te worden als suikervervanger. Stevioglycosiden is een zoetstof die wel 200 tot 300 keer zoeter is dan gewone suiker en geen calorieën bevat. Om stevioglycosiden uit de plant te halen, wordt de plant eerst gemalen en in heet water geweekt. Hierna wordt deze brei gezuiverd en gedroogd.


Waarom dan toch SWISS SUPERSUGAR?


Stevia is niet zo gezond, als je meer dan 4mg per kilo lichaamsgewicht binnenkrijgt, dan kun je diarree krijgen. 
SWISS SUPERSUGAR is gemaakt van suiker, dat betekent dat je dit  onbeperkt kunt gebruiken. Er zijn geen bijwerkingen. Sterker nog, het is gezond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.