Diabetes


Eerst maar eens even:
Wat is diabetes?

Diabetes heet ook wel suikerziekte. De meest voorkomende soort is diabetes type 2: negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Zij hebben te weinig insuline in het lichaam en reageren daar ook niet meer goed op.

Er zijn ook mensen bij wie het afweersysteem de cellen aanvalt die insuline aanmaken. Dit komt door een fout in de cellen die insuline maken. Dan heb je diabetes type 1. Mensen met diabetes type 1 moeten elke dag bloedsuiker meten, insuline spuiten of een pompje dragen. Ze kunnen geen hap eten zonder te berekenen hoeveel insuline ervoor nodig is.

Waardoor ontstaat diabetes?

We weten niet precies waardoor diabetes ontstaat. Mensen krijgen eerder diabetes type 2 als het in de familie zit, als ze te zwaar zijn en als ze weinig bewegen. Maar lang niet iedereen kan voorkomen dat hij diabetes type 2 krijgt. Er zijn ook mensen die altijd gezond leven en die toch diabetes type 2 krijgen.

Diabetes type 1 begint met aanleg voor diabetes type 1, ook zonder diabetes in de familie. Vervolgens raken de cellen die insuline aanmaken uit evenwicht, waardoor het afweersysteem de cellen aanvalt die insuline maken.Het hebben van diabetes is een erg vervelende ziekte, die een grote invloed heeft op je voedingspatroon. Mensen met diabetes mogen suiker eten, maar liefst met mate. Van suiker stijgt je bloedsuiker snel en er zitten geen nuttige voedingsstoffen in. Het lichaam maakt overigens ook bloedsuiker van ander voedsel (bijvoorbeeld melk, brood, aardappelen). 
Wij van SWISS SUPERSUGAR  zijn ons er erg van bewust dat teveel suiker erg slecht voor je is. Maar wij vinden het wel belangrijk dat je kunt blijven genieten van bepaalde producten. Daarom zijn een groot aantal van onze producten geschikt voor diabetici.

Xylitol is een voedingstof dat van nature uit bomen en planten komt. Het is even zoet als suiker maar wordt als suikervervanger gebruikt omdat het minder calorieën bevat dan suiker. Na het eten van de xylitol komt er geen insuline vrij, waardoor de bloedsuikerspiegel gelijk blijft. Diabetici kunnen deze stof daarom gewoon nuttigen ter vervanging van suiker.

Xylitol kan gebruikt worden wanneer je een dieet volgt of wilt afvallen omdat het voor 40% minder calorieën bevat dan suiker. Voor  mensen met diabetes, prediabetes, obesitas is het een uitstekende vervanging voor suiker. Studies hebben getoond dat de symptomen van diabetes zelfs verbeteren. Buikvet wordt vermindert en gewichtstoename wordt gematigd bij het nuttigen van veel voedsel.

Kijk eens rustig rond op onze site, en laat ons na gebruik weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.